Thaise groentesoep met noedels

Ingrediënten (2 personen)

  • 2-3 stengels cirtoengras (sereh)
  • bosui
  • 1/2 bakje kastanje champignons
  •  1/2 courgette
  • 75 g babymais
  • 140 g noedels
  • 1 groentetablet, 5 dl water
  • verse koreander (naar behoefte)

 Bereiding

  1.  Bereid de bouillon van 1 tablet en 5 dl water.
  2.  Snijd de citroengras in de lengte en laat 10 min. meekoken in de bouillon.
  3.  Maak de groente schoon. Snijd de courgette in in plakjes, de bosui in ringetje, de  champignong in schijfjes en de babymais in stukjes.
  4.  Voeg eerst de noedels toe, breng de soep aan de kook en voeg dan alle groenten toe.    Alles even laten garen.
  5.  Garneer met verse koriander

Variatietips:

Als lunch lekker met een bruine boterham met avocado, tomaat en tuinkers (zie foto)

Als avondeten lekker met reepjes omelet of geroerbakte kipstukjes

Pompoensoep

  Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 theelepels gele curry pasta
  • 1 eetlepel olie
  • 4-5 dl groentebouillon
  • 2 winterwortels (middelgroot)
  • verse koriander (naar behoefte)
  • 1 appel (optioneel)
  • flinke snuf kaneel (optioneel)

 Bereiding

  1. Boen de pompoen onder stromend water goed schoon. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd de parten in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snij de winterwortels in plakjes
  4. Fruit de ui met de knoflook (evt zout en peper) en de currypasta in de olie goudgeel.
  5. Voeg de pompoen en de wortel toe, even roerbakken
  6. Voeg de  groentebouillon toe. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  7. Pureer de soep in een keukenmachine of met de staafmixer.
  8. Hak de koreander fijn en roer door de soep
  9. Evt afmaken met een toefje creme fresh